Jadłospis

Obowiązuje od 20.06.2022 r. do 24.06.2022r.

Zakładamy możliwość zmian w trakcie realizacji

 

 Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

20.06.2022

Bułka wieloziarnista z masłem - (1,7),

pasztet śniadaniowy,

ogórek kiszony, szczypior,

kakao naturalne na mleku

owoc - banan

 Zupa brokułowa - (200 - 400g) - (7,9),

pyzy drożdżowe z sosem śmietanowo - truskawkowym - (1,3,7)

kalarepa,

woda źródlana z cytryną,

 

Bagietka zapiekana z serem żółtym i warzywami - (1,7) 

herbata owocowa 

Wtorek

21.06.2022

Zupa mleczna z płatkami ryżowymi (1,7)

pieczywo mieszane z masłem - (1,7) 

twarożek kakaowy, 

papryka kolorowa,

owoc - banan

 Zupa wiosenna (200-400g) – (7,9)

filet drobiowy pieczony  - (1,3,7),

ziemniaki puree (7),

marchewka mini z masełkiem (7),

kompot owocowy

owoc - jabłko

pieczywo graham z masłem (1,7)

pasta z szynki -(1,3,7),

pomidor, szczypior

herbata rumiankowa 

Środa

22.06.2022 

Pieczywo słonecznik, żytnie z masłem - (1,7) 

stół szwedzki (3,7),

kawa zbożowa na mleku (7),

owoc - jabko

Zupa kalafiorowa z ryżem (200-400g) - (7,9)

fasolka po bretońsku  z boczkiem

ziemniaki z wody z koperkiem,

rzodkiewka,

woda źródlana z miętą

owoc - arbuz

 

Ciasto marchewkowe,

woda źródlana

Czwartek

23.06.2022

 

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (7),

pieczywo pszenno-żytnie z masłem - (1,7), 

jajko na twardo(3)

mix warzyw,

owoc - winogron

 

 Zupa ogórkowa (200-400g) – (7,9)

makaron w sosie szpinakowo-serowym  - (1,7),

kompot owocowy

owoc - truskawka

 

 

 

 

rogal z masłem (1,7)

dżem morelowy

woda źródlana

  

piątek

24.06.2022

 

Pieczywo graham z masłem - (1,7),

polędwica sopocka,

ogórek zielony, szczypiorek

herbata miętowa

 

Zupa krupnik(200-400g) - (9)

filet rybny w panierce - (1,3,4)

ziemniaki z wody z koperkiem,

surówka z kiszonej kapusty z marchewką,

woda źródlana,

owoc - jabłko

shake owocowy(7)

chałka drożdżowa - (1,3,7)

 

 

 

 

Zgodnie z informacją od producenta mogą zawierać śladowe ilości ; glutenu, mleka, jaj, soi, selera, gorczycy .Do przygotowania posiłków używamy następujących przypraw: pieprzu czarnego, majeranku, kminku, papryki słodkiej , bazylii, oregano, soli o obniżonej zawartości sodu, tymianek, czosnek niedźwiedzi i świeży.

Herbata podawana do posiłków: owocowa, miętowa, rumiankowa, czarna.
Na życzenie dziecka woda do picia dostępna jest w ciągu całego dnia.
Dżemy, biszkopty i inne ciastka zawierają znikomą ilość cukru
.  Ciasta z własnego wypieku.

 

 

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:

1 - Zboża zawierające gluten;

2 - Skorupiaki i produkty pochodne;

3  - Jaja i produkty pochodne;

4 - Ryby i produkty pochodne;

5 - Orzeszki ziemne (arachidowe);

6 - Soja i produkty pochodne;

7 - Mleko i produkty pochodne;

8 – Orzechy;

9 - Seler i produkty pochodne;

10 - Gorczyca i produkty pochodne;

11 - Nasiona sezamu i produkty pochodne;

12 -  Dwutlenek siarki;

13 – Łubin

14 – Mięczaki

Copyright © 2022. RK Rights Reserved.