Obowiązuje od 30.06.2025 r.
Zakładamy możliwość zmian w trakcie realizacji
Data |
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
Poniedziałek 30.06.2025 |
Pieczywo graham z masłem – (1,7), parówka dziecięca na ciepło papryka czerwona, szczypior kawa zbożowa na mleku (7)
|
Zupa pomidorowa z makaronem (200-400g) - (1,7,9) pampuchy drożdżowe z sosem owocowym(1,3,7),
biała rzodkiewka owoc |
Pieczywo mieszane z masłem (1,7) pasta jajeczna ze szczypiorkiem (1,3,7) ogórek kiszony, szczypiorek herbatka miętowa z cytryną |
PRZERWA URLOPOWA OD 1.07 DO 31.07.2025 |
|||
Zgodnie z informacją od producenta mogą zawierać śladowe ilości ; glutenu, mleka, jaj, soi, selera, gorczycy .Do przygotowania posiłków używamy następujących przypraw: pieprzu czarnego, majeranku, kminku, papryki słodkiej , bazylii, oregano, soli o obniżonej zawartości sodu, tymianek, czosnek niedźwiedzi i świeży.
Herbata podawana do posiłków: owocowa, miętowa, rumiankowa, czarna.
Na życzenie dziecka woda do picia dostępna jest w ciągu całego dnia.
Dżemy, biszkopty i inne ciastka zawierają znikomą ilość cukru. Ciasta z własnego wypieku.
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
1 - Zboża zawierające gluten;
2 - Skorupiaki i produkty pochodne;
3 - Jaja i produkty pochodne;
4 - Ryby i produkty pochodne;
5 - Orzeszki ziemne (arachidowe);
6 - Soja i produkty pochodne;
7 - Mleko i produkty pochodne;
8 – Orzechy;
9 - Seler i produkty pochodne;
10 - Gorczyca i produkty pochodne;
11 - Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12 - Dwutlenek siarki;
13 – Łubin
14 – Mięczaki