Jadłospis

 

Obowiązuje od 21.10.2024 r. do 25.10.2024r.

Zakładamy możliwość zmian w trakcie realizacji

 

 Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

21.10.2024

Bułka pszenna z masłem (1,7)

kiełbasa krucha,

pasztet śniadaniowy

ogórek kiszony, szczypiorek,

kakao naturalne na mleku (7)

owoc 

 Zupa meksykańska (200 - 400g.) -(9),

naleśniki z serem i sosem truskawkowym (1,3,7)

rzodkiewka,

kompot owocowy

owoc

Bagietka czosnkowa zapiekana z mozzarellą i pomidorami (1,7)

herbata rumiankowa z mandarynką

owoc

 

 

Wtorek

22.10.2024

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (7)

rogal maślany z masłem (1,7)

kalarepa - paski,

owoc

 

Zupa szpinakowa  jajkiem (200 - 400g) - (1,3,9) 

gulasz z szynki (1)

kasza gryczana na sypko (1)

 buraczki z cebulą i jabłkiem

kompot owocowy

owoc

 

Piernik z lukrem (1,3,7),

herbata miętowa

 Środa 

23.10.2024 

Pieczywo z masłem (1,7)

parówka na ciepło (7),

warzywa kolorowe,

kawa zbożowa na mleku, (7)

 

 Zupa pomidorowa z ryżem (200 - 400g) - (7,9) 

bigos z kiełbaską,

ziemniaki z wody,

kompot owocowy

owoc

 

Pieczywo z masłem (1,7)

pasta z tuńczyka (1,3,7)

mix warzyw

herbata czarna z cytryną

 

Czwartek

24.10.2024

 

Zupa mleczna z płatkami owsianymi (1,7)

pieczywo pszenno - żytnie z masłem (1,7)

twarożek z pomarańczą (7)

marchewka paski

owoc

 

Zupa wiedeńska (200-400g) – (7,9)

makaron z kurczakiem w sosie śmietanowo - ziołowym  (1,7)

kasza jęczmienna na sypko (1)

kompot owocowy 

owoc

 

Chałka drożdżowa (1,7)

 dżem brzoskwiniowy

kalarepa - paski

lemoniada

piątek

25.10.2024

 

Pieczywo z masłem (1,7)

pasta jajeczna ze szczypiorkiem (1.3.7)

szynka tradycyjna

warzywa kolorowe,

ciepłe  mleko (7)

 

 

 

Zupa krupnik (200 - 400g) - (7,9),

 zapiekanka ziemniaczana z boczkiem (7)

surówka z sałaty lodowej,

kompot owocowy 

owoc

Jogurt naturalny z malinami (7)

chrupki kukurydziane

 

 

 

 

 

Zgodnie z informacją od producenta mogą zawierać śladowe ilości ; glutenu, mleka, jaj, soi, selera, gorczycy .Do przygotowania posiłków używamy następujących przypraw: pieprzu czarnego, majeranku, kminku, papryki słodkiej , bazylii, oregano, soli o obniżonej zawartości sodu, tymianek, czosnek niedźwiedzi i świeży.

Herbata podawana do posiłków: owocowa, miętowa, rumiankowa, czarna.
Na życzenie dziecka woda do picia dostępna jest w ciągu całego dnia.
Dżemy, biszkopty i inne ciastka zawierają znikomą ilość cukru
.  Ciasta z własnego wypieku.

 

 

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:

1 - Zboża zawierające gluten;

2 - Skorupiaki i produkty pochodne;

3  - Jaja i produkty pochodne;

4 - Ryby i produkty pochodne;

5 - Orzeszki ziemne (arachidowe);

6 - Soja i produkty pochodne;

7 - Mleko i produkty pochodne;

8 – Orzechy;

9 - Seler i produkty pochodne;

10 - Gorczyca i produkty pochodne;

11 - Nasiona sezamu i produkty pochodne;

12 -  Dwutlenek siarki;

13 – Łubin

14 – Mięczaki

Copyright © 2024. RK Rights Reserved.