Jadłospis

 

Obowiązuje od 27.01.2025 r. do 31.01.2025r.

Zakładamy możliwość zmian w trakcie realizacji

 

 Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

27.-01.2025

Bułka graham z masłem (1,7)

pasztet śniadaniowy 

ogórek zielony, szczypior

kakao naturalne na mleku (7)

owoc

Zupa pomidorowa z grzanką  (200-400g) - (7,9)

filet drobiowy w koszulce (1,3)

ziemniaki z wody z koperkiem

surówka z czerwonej kapusty (7)

kompot owocowy 

owoc

 

 

Pieczywo graham z masłem (1,7)

szynka z pieca, ser żółty (1,3,7)

mix warzyw

herbata z cytryną

 

 

Wtorek

28.01.2025

Zupa mleczna z ryżem (7)

pieczywo pszenno - żytnie  z masłem (1,7)

twarożek z pomarańczą (7)

kalarepa

owoc 

 

Zupa ogórkowa (200 - 400g) - (7,9) 

łazanki z mięsem  (1)

kompot owocowy

owoc

 

Sałatka jarzynowa z pieczywem pszenno-żytnim (1,3,7)

herbata rumiankowa

 Środa 

29.01.2025 

Pieczywo razowe z masłem (1,7)

kiełbasa konserwowa, twarożek ziołowy (7) 

 półmisek warzyw

kawa zbożowa na mleku (7)

owoc

 

Zupa barszcz czerwony zabielany (200 - 400g) - (3,7,9) 

naleśniki z farszem ziemniaczano - twarogowym i sos pieczarkowy (1,7)

kompot owocowy

owoc

 

Baton z masłem (7)

dżem morelowy,

woda źródlana z cytryną i miętą

Czwartek

30.01.2025

 

Zupa mleczna z płatkami owsianymi (1,7)

rogal z masłem (1,7)

papryka kolorowa

owoc,

 

Zupa z zielonego groszku z ryżem (200-400g) – (7.9)

 strogonow z wołowiny (1,7)

kasza bulgur na sypko

kompot owocowy

owoc

 

Jogurt naturalny z miodem  (7) 

paluch drożdżowy (1,3,7)

 

piątek

31.01.2025 

Pieczywo mieszane  z masłem (1.7)

pasata jajeczna ze szczypiorkiem (1,3,7)

kiełbasa krakowska

półmisek warzyw,

kakao naturalne na mleku (70

owowc

Zupa koperkowa z makaronem (200-400g) -(9)

kotlet rybny w panierce  (1,3,7)

ziemniaki z wody z koperkiem

surówka z kiszonej kapusty z kukurydzą (7)

kompot owocowy 

owoc

 Muffinka - wyrób własny (1,3,7)

napój owocowy

 

 

 

 

 

Zgodnie z informacją od producenta mogą zawierać śladowe ilości ; glutenu, mleka, jaj, soi, selera, gorczycy .Do przygotowania posiłków używamy następujących przypraw: pieprzu czarnego, majeranku, kminku, papryki słodkiej , bazylii, oregano, soli o obniżonej zawartości sodu, tymianek, czosnek niedźwiedzi i świeży.

Herbata podawana do posiłków: owocowa, miętowa, rumiankowa, czarna.
Na życzenie dziecka woda do picia dostępna jest w ciągu całego dnia.
Dżemy, biszkopty i inne ciastka zawierają znikomą ilość cukru
.  Ciasta z własnego wypieku.

 

 

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:

1 - Zboża zawierające gluten;

2 - Skorupiaki i produkty pochodne;

3  - Jaja i produkty pochodne;

4 - Ryby i produkty pochodne;

5 - Orzeszki ziemne (arachidowe);

6 - Soja i produkty pochodne;

7 - Mleko i produkty pochodne;

8 – Orzechy;

9 - Seler i produkty pochodne;

10 - Gorczyca i produkty pochodne;

11 - Nasiona sezamu i produkty pochodne;

12 -  Dwutlenek siarki;

13 – Łubin

14 – Mięczaki

Copyright © 2025. RK Rights Reserved.